Sosyal Medya

Güncel

Şehit cenazesinde cenaze marşı yerine Itri’nin 'Tekbir' adlı eseri çalındı.

Şırnak’ta girdiği çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Muhammed Meriç, son yolculuğuna uğurlandı. Şehit'in cenazesinde bir ilk yaşandı.



Şırnak’ta 11 AÄŸustos’ta bölücü terör örgütü mensupları ile girdiÄŸi çatışmada ağır yaralanan ve dün tedavi gördüğü hastanede ÅŸehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Muhammed Meriç, Ankara’da son yolculuÄŸuna uÄŸurlandı. Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu tarafından ÅŸehit cenazesinde ilk kez cenaze marşı yerine Buhurizade Mustafa Itri’nin 'Tekbir' adlı eseri çalındı.

Ankara’ya sevk edilen 25 yaşındaki Meriç, tedavi gördüğü Gülhane eÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesinde ÅŸehit oldu. Meriç için Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye katılan protokol üyeleri camiye giriÅŸlerinde ÅŸehidin babası Memduh, annesi Zöhre Meriç ve kardeÅŸlerine taziyelerini sundu.

Törene, TBMM BaÅŸkanı Ä°smail Kahraman, MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Hulusi Akar, BaÅŸbakan Yardımcısı Bekir BozdaÄŸ, İçiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Ankara Valisi Ercan Topaca, kuvvet komutanları, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaÅŸ katıldı.

Kaynak: Yeni Åžafak

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.